Thursday, 5. August 2021.
Unsko-sanski kanton 14° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

3. Marta. 2021. Bosna i Hercegovina
SIPA uhapsila pripadnika MUP-a Tuzlanskog kantona
Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) započeli su jutros pretrese na jednoj lokaciji na području Gračanice, u okviru nastavka akcije “Rudnik”.

Jutrošnja akcija nastavak je operativne aktivnosti “Rudnik”, a pod kontrolom policijskih službenika je jedno lice. SIPA jutros pretresa firmu koja je dobila višemilionski tender za izvođenje istražno-eksploatacionih bušotina na prostoru ležišta kamene soli Tetima u sastavu Rudnika soli Tuzla.

Iz Tužilaštva TK danas je saopćeno kako su po nalogu Tužilaštva i po naredbi Općinskog suda Gračanica pripadnici SIPA-e obavljaju pretres porodične kuće u Gračanici.

“Radi se o nastavku istažnih radnji vezanih za predmet “Rudnik soli Tuzla“. Protiv Enesa Bešića, pripadnika PU Gračanica, otvorena je istraga. On je osumnjičen je da je počinio krivično djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem, odnosno da je koristeći svoj službeni položaj, u cilju da pogoduje firmi Minning & Drilling iz Gračanice, u više navrata posredovao i tražio da se donese odluka o raspisivanju drugog kruga izbora za najpovoljnijeg ponuđača za izvođenje istražno-eksploatacionih bušotina u Rudniku soli jer u prvom krugu ova firma nije imala najpovoljniju ponudu i nije mogla biti izabrana. Nakon obavljenog pretresa osumnjičeni će biti zadržan u prostorijama SIPA-e u Tuzli gdje će biti ispitan” – kaže Admir Arnautović, glasnogovornik Tužilaštva TK.

Podsjetimo, prije 15 dana u okviru ove akcije slobode je lišeno šest osoba, među kojima i Enver Bijedić, državni poslanik.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision