Tuesday, 27. February 2024.
Unsko-sanski kanton 7° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

26. Oktobra. 2022. Bosna i Hercegovina
Sinoćni miting u RS: Narod izabrao Dodika, CIK da ne pokušava to da mjenja

Narodni miting “Otadžbina zove” održan je sinoć u Banjaluci, odakle je Centralnoj izbornoj komisiji BiH poručeno da je narod Republike Srpske izabrao Milorada Dodika za svog predsjednika i da to ne pokušava da promijeni.

U organizaciji predstavnika vlasti u Republici Srpskoj jednom, zbog kako se navodi, pokušaja “prekrajanja izborne volje naroda Republike Srpske”.

Na skupu pod imenom “Otadžbina zove”, , okupilo se prema procjenama Policijske uprave Banje Luke, oko 30 hiljada članova i simpatizera stranaka vladajuće koalicije u RS.

Te stranke, predvođene Savezom nezavisnih socijaldemokrata organizovali skup, a većina njihovih lidera je bila prisutna na skupu, uključujući i Milorada Dodika i novoizabranu članicu Predsjedništva BiH, Željku Cvijanović.

Nakon što su se okupili u parku Mladen Stojanović, gdje im se obratio Dodikov savjetnik za unutrašnju politiku i portparol SNSD-a, Radovan Kovačević, okupljeni su se zaputili ka samom centru Banje Luke, Trgu Krajine.

“Imamo snagu da se odupremo onima koji bi da mijenjaju naš način života”, poručio je Milorad Dodik sa glavnog gradskog trga.

Istakao je da on i SNDS i njihovi koalicioni partneri već 12 puta pobjeđuju u RS te da će “pobijediti ponovo”.

“Vratite nam Ustav BiH, ostaćemo, ne vratite li nam Ustav BiH otići ćemo”, poručio je sa Dodik sa govornice,

Naglasio je da vjeruje “u ideal samostalne i nezavisne Republike Srpske, zato što je nemoguće graditi koegzistenciju i suživot sa ljudima koji žele da nam ukinu RS i slobodu”.

“Nelegalni CIK je odlučio da one koji su legalno izabrani stavlja na stranu i radi po nalogu opozicije”, rekla je Željka Cvijanović, novoizabrana članica Predsjedništva BiH, te i dalje aktuelna predsjednica RS

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision