Tuesday, 6. December 2022.
Unsko-sanski kanton 4° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

9. Jula. 2017. Region
Sindikati Fijata odlučuju o inicijativi premijerke za pregovore

Skupština sindikata fabrike Fijat Krajsler automobili (FCA) Srbija u Kragujevcu, odlučivaće u nedelju o inicijativi premijerke Ane Brnabić da lično posreduje u pregovorima predstavnika kompanije FCA i Štrajkačkog odbora i mogućem zamrzavanju štrajka.

U Samostalnom sindikatu FCA je rečeno agenciji Beta da je poznata praksa FCA svuda u svetu da kompanija ne pregovara dok traje štrajk, odnosno razgovara se samo pod uslovom zamrzavanja štrajka.

“Mi ćemo u nedelju, na nivou fabričkih sindikata doneti zaključke, ali će konačno da odluče štrajkači koji će biti o svemu obavešteni na okupljanju prve smene u ponedeljak u 12.00 časova i druge u 17.00 časova, kod upravne zgrade u krugu fabrike”, rekao je predsednik Štrajkačkog odbora Zoran Marković.

On je potvrdio da će u ponedeljak, bez obzira na zaključke dva sindikata, Samostalnog i sindikata Nezavisnost, u FCA biti organizovan 10. dan generalnog štrajka proizvodnih radnika uz potpunu obustavu proizvodnje.

Štrajkači traže povećanje bruto osnovice zarade sa 38.000 na 50.000 dinara, reorganizaciju rada u cilju rasterećenja radnika, isplatu bonusa efikasnosti za 2016. godinu, isplatu naknade za troškove prevoza van standardnog radnog vremena.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision