Thursday, 8. December 2022.
Unsko-sanski kanton 3° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

30. Juna. 2017. USK
Sindikat policije USK prijeti protestima

Sindikat policije Unsko-sanskog kantona zaprijetio je protestima ili štrajkom ukoliko Vlada USK ne povede više računa o isplati zaostalih toplih obroka i naknada, te o boljem položaju i uslovima rada policijskih službenika.

“Iako je učinjen napredak kada je riječ o redovnosti isplate ličnih dohodaka, pripadnicima policije duguju dva topla obroka, naknade za putne troškove za period od četrnaest mjeseci, a kasni se i s isplatama naknada za smrtne slučajeve, kao i otpremnina”, istakao je Mahmut Alagić, predsjednik Sindikata.

On je dodao kako su u naročito teškoj situaciji policijski službenici koji odlaze u penziju i postaju, kako je rekao, socijalni slučajevi. “Svi znamo da se na rješenja o penziji čeka i do godinu dana i postavlja se pitanje kako da ljudi prežive taj period. Vjerujte da svakodnevno traže od nas bilo kakvu pomoć da sastave kraj s krajem”, istakao je Alagić.

On je dodao kako su nezadovoljni time što Vlada u proteklom periodu nije više učinila kad su u pitanju njihovi zahtjevi, iako je prije nekoliko mjeseci dala čvrsta obećanja. Anel Ramić, ministar policije USK, rekao je kako će predstavnicima Sindikata policije u narednom periodu predstaviti dinamiku isplate zaostalih potraživanja.

“Pokušaćemo da isplatimo dio dugovanja kad se radi o putnim troškovima, mada treba reći kako imamo informacije da u ostvarivanju ovih prava postoje brojne zloupotrebe. Kada je riječ o ostalim potraživanjima ona će ovisiti o tome kakvo bude budžetsko poslovanje”, rekao je Ramić.

Prema njegovim riječima, policija u USK će uskoro dobiti nove uniforme, u čiju nabavku će biti utrošeno 1,8 miliona maraka.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision