Wednesday, 27. October 2021.
Unsko-sanski kanton 13° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

14. Decembra. 2014. Svijet, Vijesti
Senat usvojio prijedlog budžeta, spriječeno “urušavanje” Vlade SAD

Američki Senat usvojio je prijedlog budžeta od 1,1 biliona dolara čime je za sada spriječena “opasnost od urušavanja” američke savezne vlade.

Prijedlog za 1,1 bilionski budžet usvojen je sa 56 glasova “za” i 40 glasova “protiv”. Prijedlog budžeta, koji je ranije prošao kroz Predstavnički dom, nakon Senata će u konačnici ići na usvajanje američkom predsjedniku Baracku Obami. Obama je ranije izjavio da će prijedlog, pored što sadrži pojedine članove koje i sam ne podržava, omogućiti nastavak već zabilježenog napretka u sektorima zdravstvenog osiguranja, klimatskih promjena i obrazovanja u ranom djetinjstvu. S druge strane, pojedini demokrati su se protivili ovom prijedlogu zbog blažih ograničenja bankama te zbog pomjeranja granice pojedinačnih donacija političkim partijama sa 32.400 dolara na 324.400 dolara.

Demokrati su, također, iskazali protivljenje prijedlog kazavši kako ih “Amerikanci nisu poslali da rade za banke Wall Streeta”, a pojedini Republikanci prijedlog nisu podržali iz razloga što Obama nije donio nikakvu blokadu protiv imigracijske reforme. Ono što je također interesantno za prijedlog budžeta jeste da je da je za borbu protiv terorističke organizacije ISIS izdvojeno 5 milijardi dolara. Također, za borbu protiv virusa ebole izdvojeno je 5,4 milijarde dolare.

ZADNJE VIJESTI IZ Svijet Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision