Tuesday, 16. August 2022.
Unsko-sanski kanton 22° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

19. Jula. 2022. Bosna i Hercegovina
Šef Vojnog komiteta NATO-a admiral Rob Bauer stigao u Sarajevo

Predsjedavajući Vojnog komiteta NATO-a admiral Rob Bauer u ponedjeljak navečer je stigao u Sarajevo, a danas i sutra ga očekuju brojni sastanci sa zvaničnicima Bosne i Hercegovine, Oružanih snaga i uposlenicima NATO štaba u Sarajevu.

Povodom dolaska delegacije NATO-a na čelu s admiralom Bauerom bit će organizovan svečani doček ispred Doma Oružanih snaga BiH, a zatim i prijem kod načelnika Zajedničkog štaba OS BiH.

Nakon toga će o aktuelnim temama razgovarati delegacije Vojnog komiteta NATO-a i Oružanih snaga BiH, a Bauer će potom održati sastanak u Ministarstvu odbrane BiH. Tokom dana je planirano i predavanje na Fakultetu političkih nauka.

Bauera će danas u Predsjedništvu BiH primiti predsjedavajući Šefik Džaferović i član Željko Komšić. Treći clan Predsjedništva BiH Milorad Dodik, nažalost, neće prisustvovati sastanku jer je u Izraelu.

Bauer će sutra posjetiti Kamp Butmir – Štab NATO-a, a prije toga je u kasarni Rajlovac planiran prikaz operativnih sposobnosti Oružanih snaga naše zemlje.

Admiral Rob Bauer iz holandske Kraljevske mornarice je 33. predsjedavajući Vojnog komiteta NATO-a. Kao vojni savjetnik generalnog sekretara, admiral Bauer je najviši vojni oficir NATO-a.

On je osoba koja savjete svih 30 NATO-ovih načelnika odbrane predstavlja tijelima za donošenje političkih odluka, nakon čega se smjernice i direktive izdaju vrhovnom komandantu savezničkih snaga za Evropu, vrhovnom komandantu savezničkih snaga za transformaciju i generalnom direktoru Međunarodnog vojnog osoblja.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision