Tuesday, 25. June 2024.
Unsko-sanski kanton 25° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

20. Maja. 2024. Region
Šef diplomatije Crne Gore uzvratio Vučiću: “Žalosno je kako lider Srbije govori o nama”

Crnogorski ministar vanjskih poslova Filip Ivanović poručio je da stavom u odnosu na rezoluciju o genocidu u Srebrenici, Crna Gora ne želi da kvari odnose sa susjedima, već da djeluje kao “pomiritelj”.

Podsjetimo, srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić jučer je poteze vlade u Podgorici zbog rezolucije o Srebrenici nazvao “odvratnom igrom” i “perfidnim trikom”.

“Žalosno je da se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić neprimjerenim riječima obraća i govori o Crnoj Gori i tako nesrećne formulacije ne mogu biti pozdravljene iz naše zemlje”, kazao je ministar vanjskih poslova.

On navodi da i pored toga što Crna Gora i Srbija “različito sagledavaju neke stvari” te da “treba raditi na saradnji”.

“I kada prođe 23. maj Crna Gora i Srbija će biti jedna pored druge, i dalje će neke stvari možda sagledavati različito, ali će biti još mnogo više pitanja i tema koje ih zbližavaju i na kojima treba zajedno da radimo. Crna Gora ne želi da kvari odnose ni sa kim od susjeda”, naveo je Ivanović za RTCG.

On je kazao da je vlada pokušala da djeluje kao “pomiritelj u regionu i zbog unutrašnjih prilika, kako bi se mogućnost manipulacije da se cijeli narod obilježi kao genocidan smanjila na minimum ili eliminisala”.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 831 871
F: (+387) 037 831 872
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision