Monday, 26. February 2024.
Unsko-sanski kanton 8° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

7. Decembra. 2023. USK
SDA USK uvjerena da je odluka o rekonstrukciji vlasti bila ispravna, NES BiH iz članstva isključio Agana Bunića i dr. Hajrudina Halilovića

Ne jenjavaju reakcije nakon rekonstrukcije vlasti u Unsko-sanskom kantonu. Naime, SDA je izbacila dojučerašnje partnere – NES, DF, SBiH i u koaliciju ušla sa strankama Trojke i POMAK-om. Tako je NES izgubio vlast u svojoj bazi. “Bakir Izetbegović napravi ‘Četvorku’. Nestade principa, časti, patriotizma. Ko nas vara, nije od nas”, napisao je Nermin Ogrešević, predsjednik NES-a. Izetbegović tvrdi da su tako odlučili u Kantonalnom odboru SDA USK i da je centrala stranke predlagala druga rješenja.

„Mi smo bili u jednoj situaciji koja je vrlo teška i odluka nije bila ni laka ni jednostavna. Shvatamo da ona možda nije ni popularna ni u najboljoj mjeri prihvaćena u bh. javnosti. Ali smo mi u USK-u duboko uvjereni da je ova odluka bila ispravna.. „SDA je pobjednik izbora u USK-u održanih prije godinu dana, liste SDA za sve nivoe vlasti su dobile ubjedljivo najviše glasova, Klub SDA u Skupštini USK je najbrojniji Klub. Atmosfera u USK je takva da su ljudi priželjkivali da se ovo desi jer je ovo potpuno prirodno – da politička stranka koja je najveća, koja ima najjači Klub u Skupštini preuzme odgovornost i predvodi izvršnu vlast“, kategoričan je Musić istekao je Jasmin Musić, predsjednik Kantonalnog odbora SDA USK.

Narodni evropski savez BiH donio je odluku o isključivanju Agana Bunića i Hajrudina Halilovića iz članstva i svih organa ove stranke, saopšteno je iz ove stranke. Predsjednik NES BiH Nermin Ogrešević odluku je donio nakon jučerašnje sjednice Skupštine Unsko-sanskog kantona na kojoj su zastupnici Bunić i Halilović glasali za smjenu Vlade USK na čelu s premijerom Mustafom Ružnićem i podržali formiranje nove skupštinske većine te novog sastava kantonalne Vlade bez učešća Narodnog evropskog saveza.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision