Monday, 26. February 2024.
Unsko-sanski kanton 9° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

5. Decembra. 2023. USK
SDA u Krajini će danas izbaciti NES iz vlasti i koalirati sa Trojkom

U Unsko-sanskom kantonu danas bi trebalo doći do smjene Vlade, a novu će činiti SDA, SDP, Narod i pravda i Pomak.. Vladajuće stranke u ovom kantonu do sada su bile SDA i NES, ali nakon niza nesuglasica u posljednjih nekoliko sedmica, SDA je odlučila da nastavi s NiP-om i SDP-om, s tim da će Pomak ostati dio Vlade, a da je Naša stranka odbila opciju ulaska u vlast.

Premijer u novom sazivu bit će Nijaz Hušić iz SDA, a predsjedavajući Zikrija Duraković iz POMAK-a.  Ministar zdravstva bit će Mustafa Avdagić iz SDA, a ovoj stranci pripast će još tri ministarstva i to Ministarastvo za pitanje boraca i RVI, poljoprivrede i pravde. Te pozicije zauzet će Almir Tutić, Amel Dizdarević i Dragan Polimanac.  SDP je dobio tri ministarstva i to finansija, unutrašnjih poslova i obrazovanja, a pozicije će zauzeti Danko Jakšić, Adnan Habibija i Denis Osmankić. Ministar privrede bit će Armin Kardašević iz NiP-a a prostornog uređenja Almir Imširović. Rekonstrukcija će nastupiti osam mjeseci nakon formiranja trenutne vlade.

Za ovu opciju nije bio lider SDA Bakir Izetbegović koji je jučer na razgovor pozvao Šemsudina Dedića, čovjeka koji vodi stranku u Krajini, Jasmina Musića, predsjednik Skupštine USK te Nijaza Hušića, zastupnika iz Cazina. Čini se da ih ipak nije uspio nagovoriti da promijene odluku.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision