Saturday, 25. May 2024.
Unsko-sanski kanton 12° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

2. Marta. 2023. Bosna i Hercegovina
Savjet ministara BiH o programima rada ministarstava finansija i spoljnih poslova

Savjet ministara Bosne i Hercegovine trebao bi danas da razmatra prijedloge programa rada Ministarstva finansija i trezora i Ministarstva spoljnih poslova za ovu godinu.

Pred ministrima će se naći i Nacrt ugovora o finansiranju između BiH, RS i Evropske investicione banke (projekat medicinskog kompleksa Banjaluka) sa Osnovama za zaključivanje navedenog ugovora.

Na predloženom dnevom redu sjednice su i Nacrt memoranduma o saradnji na uspostavljanju stalne transnacionalne mreže za bezbjednost plovidbe i inicijativa za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma o zajmu sa Međunarodnom bankom za obnovu i razvoj za projekat unapređenja kvaliteta vazduha u BiH.

Ministri će se izjasniti i o Nacrtu odluke o ratifikaciji Sporazuma o razumijevanju između Savjeta ministara i Konferencije UN za trgovinu i razvoj, te Nacrtu odluke o ratifikaciji Protokola o izmjenama i dopunama Sporazuma o slobodnoj trgovini između država Evropskog udruženja slobodne trgovine /EFTA/ i BiH, uključujući protokole o izmjenama i dopunama pratećih bilateralnih sporazuma o poljoprivredi sa Švajcarskom Konfederacijom /uključujući Lihtenštajn/, Norveškom i Islandom.

Na predloženom dnevnom redu je i Nacrt odluke o ratifikaciji Memoranduma o razumijevanju i saradnji na realizaciji infrastrukturnih projekata između Savjeta ministara i Vlade Crne Gore, te Prijedlog odluke o usvajanju Minimalnih standarda za pružanje kvalitetne pomoći i podrške žrtvama trgovine ljudima, naročito djeci, u BiH.

Pred ministrima će se naći i informacije o podnošenju izvještaja o primjeni ratifikovanih konvencija Međunarodne organizacije rada u BiH za proteklu godinu, te statističkim pokazateljima u obrazovanju u BiH za 2022. godinu, kao i o učešću BiH u programu “Erazmus plus” u dijelu koji se odnosi na obrazovanje i mlade.

Na dnevnom redu je i informacija o aktivnostima na izradi analize pravnog okvira za zaštitu manjina, sa prijedlozima za unapređenje postojećeg Zakona o zaštiti prava pripadnika nacionalnih manjina BiH.

Sjednica je zakazana za 13.00 časova u zgradi institucija BiH.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision