Sunday, 3. December 2023.
Unsko-sanski kanton -1° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

13. Jula. 2023. Bosna i Hercegovina
Savjet ministara BiH danas o sredstvima za saniranje posljedica poplava

Savjet ministara Bosne i Hercegovine održaće danas sjednicu na kojoj bi trebalo da razmotri prijedlog odluke o rasporedu sredstava tekuće budžetske rezerve budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za ovu godinu Ministarstvu bezbjednosti radi saniranja posljedica poplava.

Na dnevnom redu je i prijedlog odluke o izmjenama i dopuni odluke o odobravanju projekta nabavke i izgradnje objekata za regionalne centre i Centralnu kancelariju Uprave za indirektno oporezivanje BiH i rekonstrukcije graničnih prelaza.

Ministri bi trebalo da razmotre i prijedlog odluke o odobravanju sredstava tekuće budžetske rezerve budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2023. godinu Ministarstvu finansija BiH, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac predložio je Savjetu ministara da se iz tekuće rezerve budžeta institucija BiH interventno izdvoji milion KM za saniranje posljedica širenja afričke kuge svinja u Republici Srpskoj i Brčko distriktu.

U prijedlogu odluke, koja je ranije upućena Savjetu ministara na usvajanje, navedeno je da će sredstva putem Kancelarije za veterinarstvo BiH biti doznačena resornom ministarstvu u Republici Srpskoj i nadležnom odjeljenju Brčko distrikta.

Pred ministrima bi trebalo da se nađe i informacija o realizaciji plana sprovođenja dokumenta “Pregled odbrane” i akcionog plana implementacije “Plana razvoja i modernizacije Oružanih snaga BiH 2017-2027”.

Dnevnim redom obuhvaćena je i analiza stanja na tržištu mlijeka i mliječnih proizvoda u BiH za period 2019-2022. godina, kao i informacija o aktivnostima u procesu imenovanja novog saziva Savjeta za genetski modifikovane organizme u BiH.

Na sjednici bi trebalo da bude razmatran i prijedlog dokumenta “BiH – ekonomski trendovi januar-septembar 2022”, godišnji izvještaj Regulatorne agencije za komunikacije BiH za 2022. godinu, te izvještaj o radu Komisije za uništavanje droge za period od januara do marta ove godine.

Početak sjednice zakazan je za 13.00 časova. 

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision