Wednesday, 8. February 2023.
Unsko-sanski kanton 0° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

25. Augusta. 2022. Bosna i Hercegovina
Savjet ministara BiH danas o realizaciji projekta upravljanja slivom Drine

Sjednica Savjeta ministara BiH biće održana danas u Sarajevu, a na predloženom dnevnom redu je informacija o realizaciji projekta upravljanja slivom rijeke Drine na zapadnom Balkanu.

Predlagač ove informacije je Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, koje je i podnosilac izvještaja o realizaciji mape puta s ciljem stvaranja uslova za izvoz proizvoda životinjskog i biljnog porijekla u BiH.

Na prijedlog Ministarstva finansija i trezora, ministri će razmatarti i nacrt prijedloga programa javnih investicija BiH za period od 2023. do 2025. godine, najavljeno je iz Savjeta ministara.

Dnevnim redom je predviđeno da ministri razmatraju i prijedlog odluke o usvajanju plana repatrijacije i programa reintegracije, rehabilitacije i resocijalizacije državljana BiH, povratnika iz zona sukoba Sirije i Iraka.

Ministri bi, u drugom krugu, trebali razmatrati izvještaj o radu Instituta za metrologiju BiH za prošlu godinu i izvještaj o radu Instituta za nestala lica BiH.

Na dnevnom redu je i prijedlog mišljenja o prijedlogu zakona o dopuni Krivičnog zakona BiH.

Dnevnim redom je predviđeno razmatranje izvještaja o radu Savjeta ministara za 2021. godinu i izvještaja o radu Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH.

Na dnevnom redu, koji ima 99 tačaka, su i prijedlozi programa rada ministarstava i zajedničkih institucija za ovu godinu.

Sjednica je zakazana za 11.00 časova.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision