Wednesday, 27. October 2021.
Unsko-sanski kanton 13° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

6. Decembra. 2014. USK, Vijesti
Savez pčelara USK-a i ove godine postigao dobre rezultate, iako je godina bila izuzetno teška

Savez pčelara USK-a i ove godine postigao dobre rezultate, iako je godina bila izuzetno teška

Prema svom radu, aktivnostima i realiziranim projektima, Savez pčelara USK –a spada među uspješnije asocijacije poljoprivrednika, ne samo u našoj zemlji, već i regionu. Iako se i ovaj savez prilikom realizacije svojih planova ove godine susretao sa brojnim problemima, od slabog prinosa meda i bolesti pčela, do kašnjenja poticaja, ipak je veći dio planiranih aktivnosti uspješno priveo kraju.

– U Savezu pčelara USK-a, koje okuplja sedam općinskih udruženja, registrirano je 890 pčelara, koji imaju oko 32.000 košnica pčela. Brojni su projekti koje je naš savez uspješno realizirao, a tokom rada sarađivali smo sa puno organizacija i udruženja. Posebno dobru saradnju imamo sa organizacijama World Vision, Agitera i IFAD, kao i sa Poljoprivrednim zavodom USK-a i općinskim Službama za poljoprivredu. Svi realizirani projekti imaju primarni cilj, a to je zaštita životne sredine i stalna edukacija naših članova, te animiranje svih koji to žele, da se bave pčelarstvom, kazao je Sulejman Alijagić,  predsjednik Saveza pčelara USK –a.

I u narednom periodu rukovodstvo Saveza pčelara USK –a planira nastaviti sa realizacijom brojnih projekata, posebno onih, koji se odnose na odlaske na domaće i međunarodne Izložbe pčelarskih proizvoda i njihovo ocjenjivanje, te redovnu edukaciju svojih članova.

ZADNJE VIJESTI IZ USK Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision