Thursday, 1. June 2023.
Unsko-sanski kanton 17° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

20. Januara. 2022. USK
Sastanak predstavnika Vlade USK i Regulatorne agencije za radijacijsku i nuklearnu sigurnost Bosne i Hercegovine

U sali Vlade počeo sastanak radne grupe za praćenje izgradnje odlagališta radionuklearnog otpada na području trgovske gore u R Hrvatskoj.

Sastanku, pored premijera Mustafe Ružnića i predstavnika Ministarstva građenja USK, na čelu sa ministrom Alagićem, prisustvuju članovi Radne grupe iz Sarajeva, te manjeg bh. entiteta. Prisutan je i direktor Regulatorne agencije za radijacijsku i nuklearnu sigurnost Bosne i Hercegovine i član Koordinacionog tijela za praćenje stanja i aktivnosti u vezi problematike odlaganja radioktivnog otpada i istrošenog nuklearnog goriva na lokaciji Trgovska gora Marinko Zeljko.

Na zajedničkom sastanku Radne grupe za praćenje aktivnosti izgradnje odlagališta nuklearnog otpada na području općine Dvor u Republici Hrvatskoj, imenovane od Vlade USK, i ove delegacije biće prezentirane informacije o učinjenom po ovom pitanju od strane Koordinacionog tijela za praćenje stanja i aktivnosti u vezi problematike odlaganja radioktivnog otpada i istrošenog nuklearnog goriva na lokaciji Trgovska gora i Ekspertnog tima o trenutnom stanju, te dogovorene dalje aktivnosti.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision