Utorak, 11. Februara 2020.
Unsko-sanski kanton 22° C Moderate Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

11. Februara. 2020. USK
Sastanak federalnih parlamenataraca i predstavnika lokalne samouprave u USK

Članovi Komisije za lokalnu samoupravu Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine na jučerašnjem  su sastanku s predstavnicima kantonalne vlasti, te gradova i općina na području Unsko-sanskog kantona (USK) razgovarali o  zakonodavnim okvirima za rad jedinica lokalne samouprave.

– Unsko-sanski kanton je prvi u kojem smo organizirali ovakav sastanak. Cilj nam je primarno da izmjenimo Zakon o principima lokalne samouprave i da pomognemo u drugim zakonima koji se tiču lokalne samouprave, kao što su zakoni o građevinskom zemljištu, turizmu i pripadnosti javnih prihoda. Također, razgovarali smo o Zakonu o poljoprivrednom zemljištvu i pretvorbi, odnosno o milionskim sredstvima na računima kantona koja su blokirana zbog loših zakonskih rješenja u Federalnom parlamentu – rekao je predsjednik Komisije za lokalnu samoupravu u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Irfan Čengić.

Kantonalni premijer Mustafa Ružnić, te gradonačelnici i načelnici s područja USK naduju se kako će federalni parlamentarci nakon današnjeg sastanka pokazati malo više razumijevanja i volje za potrebe i zahtjeve jedinica lokalne samouprave.

Razgovarano je o neophodnosti i niza drugih zakonskih izmjena, gdje su spomenuti i zakoni o građenju, državnoj službi, kao i pravilnici o dodjeli  financijskih sredstava.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision