Saturday, 25. June 2022.
Unsko-sanski kanton 25° C Few Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

16. Juna. 2014. Bosna i Hercegovina, Vijest dana
Sarajevo: Regionalna konferencija o putu BiH u EU

Regionalna konferencija “BiH na putu ka EU: izazovi i očekivanja”, koja ima za cilj da ukaže na značaj uloge parlamenta u kreiranju napretka u procesu pridruživanja EU, održava se danas u Sarajevu u organizciji Spoljnopolitičke inicijative BiH i  Ambasade Velike Britanije.

Spoljnopolitička inicijativa BiH u saopštenju napominje  da su posljednji izbori za Evropski parlament ukazali na promjenu političke klime unutar EU.

“Još je neizvjesno kako će se ta politika odraziti na zemlje zapadnog Balkana i na dalji proces proširenja u ovom regionu. Pred BiH su velike obaveze, koje mora ispuniti na svom putu ka članstvu u EU”, navodi se u saopštenju.

Konferenciju će otvoriti otpravnik poslova Ambasade Velike Britanije u BiH DŽo Lomas, a predviđeno je učešće poslanika iz Slovenije i Hrvatske u Evropskom parlamentu Tanje Fajon i Biljane Borzan.

Spoljnopolitička inicijativa BiH osnovana je 2004. godine i to je neprofitna, nevladina organizacija koja je posvećena tome da unapređuje i utiče na debatu i raspravu među akademicima, aktivistima, te tvorcima politike i odluka u BiH.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Vijest dana

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision