Subota, 15. Februara 2020.
Unsko-sanski kanton 7° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

15. Februara. 2020. USK
Sanski Most: Pri kraju izgradnja kanalizacije u Zdeni

Zahvaljujući povoljnim vremenskim prilikama, izgradnja kanalizacionog sistema u Prvomajskoj ulici, u naselju Zdena, odvija se ubrzanom dinamikom, a izvođači su već stigli blizu krajnjeg cilja, odnosno fabrike pitke vode i poznatog sanskog izletišta na vrelu ove rijeke.

Glavni kolektorski vod se gradi u dijelu Prvomajske ulice, od raksrnice na „nuli“ sve do vrela rijeke Zdene, a planiraju se uraditi i pristupni šahtovi. Radove izvodi sanska firma „Divel“, ukupna dužina trase iznosi 1.150 metara, a za ovaj projekat osigurana su sredstva u visini od 535 hiljada maraka Neophodna sredstva po principu pola-pola osigurali su UNDP i Općina Sanski Most.

Realizacijom ovog projekta trebao bi biti riješen problem odvodnje otpadnih voda u naselju Zdena. Radi se o veoma značajnom projektu koji ima svoju ekološku dimenziju, obzirom da veći dio domaćinstava u ovome dijelu Sanskog Mosta otpadne vode ispuste u samu rijeku Zdenu.

 Poslije okončanja izgradnje kanalizacije planirano je asfaltiranje i uređenje Prvomajske ulice, a podsjećamo da je u ovoj ulici prije izvjesnog vremena okončana prva faza izgradnje kanalizacione trase od raskrsnice s magistralnim putem M-15 do nule.

Očekuje se da ova dionica bude tokom ove godine asfaltirana, a zbog aktuelnih radova u ovome dijelu naselja Zdena, vozačima se preporučuje da po mogućnosti koriste zaobilazne puteve. Realizacija ovog projekta jedan je od najznačajniji infrastrukturnih projekata koji se realiziraju na području općine Sanski Most tokom ove godine.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision