Saturday, 13. August 2022.
Unsko-sanski kanton 14° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

2. Juna. 2014. USK, Vijesti
Sanski Most: Higijensko -epidemiološka situacija stabilna

Higijensko epidemiološka i epizetiološka situacija na području općine su stabilne i u ovom trenutku ne prijeti nikakva opasnost od eventualnog izbijanja epidemija koje bi mogle ugroziti živote ljudi i životinja.

Ovo je zaključeno na sastanku u sanskom Domu zdravlja kojem su prisustvovali predstavnici Federalnog i Kantonalnog zavoda za javno zdravstvo. Direktor Doma zdravlja u Sanskom Mostu, dr. Hajrudin Jakupović, upoznao je goste sa aktivnostima koje su poduzete nakon nedavnih poplava na planu dezinfekcije, deratizacije i dezinsekcije na poplavljenim područjima. Istakao je kako je zahvaljujući kvalitetnom radu ekipa na terenu prevenirana mogućnost izbijanja i širenja bilo kakvih zaraza.

Predstavnik Zavoda za javno zdravstvo FBiH, Željko Lir, istakao je kako bi Sanski Most mogao biti primjer i za druge sredine zbog načina kako je izvršena dezinfekcija.

Direktorica Zavoda za javno zdravstvo USK, Jasmina Cepić, istakla je kako je voda iz gradskog vodovoda u Sanskom Mostu zdravstveno ispravna, ali je preporučila korisnicima lokalnih vodovoda da vodu obavezno prokuhavaju prije upotrebe.

Direktor Veterinarske stanice Izet Kovačević, istakao je da je epizetiološka situacija također stabilna, rekavši kako se zahvalnost za to duguje kontinuiranom radu u proteklim godinama oko prevencije izbijanja zaraznih bolesti kod životinja.

ZADNJE VIJESTI IZ USK Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision