Friday, 14. June 2024.
Unsko-sanski kanton 16° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

12. Aprila. 2023. Bosna i Hercegovina
Saga o Vladi FBiH: Ko odlučuje, ko treba sjesti za sto, kako dalje

Predsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Lidija Bradara, kakose saznaje , danas će ponovo za stolom okupiti rukovodstvo Federacije BiH. Možda, treća sreća, donese odgovore na neka pitanja i jasnije definiše situaciju u Federaciji BiH. Svi žele odgovor na jedno pitanje, a to je – kako dalje?

Da li će ponovo na sceni biti repriza dogovora kako nema dogovora ili će zrelije pristupiti nakon isteka svih zakonskih rokova i poruke Visokog predstavnika. Jasnije će biti možda sutra, a danas i dalje dilema oko toga ko treba da formira vlast u Federaciji BiH.

Stranke koje su dobile većinu glasova na izborima ili one koje imaju većinu u parlamentu, pitanje je na koje ne postoji jedinstven odgovor trenutno u Federaciji.

Ako je suditi prema izjavama, koje su se ovih dana pojavile u javnosti visoki predstvanik Kristijan Šmit bi nakon praznika, odnosno krajem aprila mogao staviti tačku na sagu u Federaciji. I omogućiti da Vladu Fadila Novalića zamijene novi ministri i to nakon više od osam godina mandata i više od pola godine od oržavanja izbora u BiH.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 831 871
F: (+387) 037 831 872
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision