Monday, 22. April 2024.
Unsko-sanski kanton 0° C Few Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

14. Marta. 2024. Bosna i Hercegovina
SAD stavile tri osobe iz Republike Srpske na listu sankcionisanih zbog obeležavanja Dana RS

Ured za kontrolu imovine stranaca Ministarstva finansija SAD (OFAC) saopštio je u sredi da je na listu sankcionisanih lica uvrstio tri osobe koje su doprinele nastojanjima pojedinca pod blokadom i predsednika entiteta Republike Srpske Milorada Dodika da podriva mir i stabilnost Bosne i Hercegovine organizacijom obeležavanja neustavnog Dana Republike Srpske.

U saopštenju se navodi da su Branislav Okuka, Jelena Pajić Baštinac i Srebrenka Golić organizacijom obeležavanja neustavnog dana 9. januara 2004. pomogli Dodikova nastojanja da podriva Dejtonski mirovni sporazum i ovlašćenja Ustavnog suda BiH, kao i visokog predstavnika.  “SAD su duboko zabrinute zbog kontinuiranih pokušaja podrivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustava Bosne i Hercegovine kao dve ključne institucije najvažnijih za mir i stabilnost u regionu”, rekao je podsekretar Ministarstva finansija zadužen za pitanja terorizma i finansijske obaveštajne poslove Brajan Nelson (Brian E. Nelson).

Ambasada Sjedinjenih Američkig Država u Bosni i Hercegovini oglasila se povodom novih sankcija koje je Ministarstvo finansija SAD uvelo zvaničnicima iz bh. entiteta RS. – Nastavit ćemo koristiti sankcije kada je sigurnost i stabilnost BiH ugrožena, kada pojedinci djeluju protivno Dejtonskom sporazumu ili kada potkopavaju demokratske institucije Bosne i Hercegovine – naveli su.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision