Tuesday, 6. December 2022.
Unsko-sanski kanton 4° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

28. Jula. 2017. Bosna i Hercegovina
SAD kreću u borbu protiv ruske propagande

U usvojenom zakonskom rješenju u Američkom Senatu, kojim su definirane sankcije Iranu, Rusiji i Sjevernoj Koreji, nalazi se i dio koji govori o “osnivanju posebnog fonda za borbu protiv širenja ruskog uticaja”, a dio sredstava ovoga fonda trebalo bi da dobije i Bosna i Hercegovina.

Fond koji će biti osnovan raspolagaće sa 250 miliona dolara i, prema podacima do kojih je došao portal INS, sredstva će biti raspoređena u evropske države i države bivšeg Sovjetskog saveza kao pritivteža sve snažnijem političkom, finansijskom i ekonomskom uticaju Moskve.

Među državama koje bi trebale biti korisnice fonda je i Bosna i Hercegovina, kao jedna od država koja je u procesu ulaska u NATO i Evropsku uniju.

Dio novca bi bio usmjeren i u ostale države koje su dio euroatlantskih integracijskih procesa: Srbiju, Makedoniju, Albaniju, Kosovu te Ukrajinu, Moldaviju i Gruziju.

Ukoliko Trump stavi potpis na zakon koji su podržali i Demokrate i Republilkanci, iduće godine će SAD pokrenuti snažne aktivnosti protiv ruske propagande.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision