Thursday, 30. May 2024.
Unsko-sanski kanton 12° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

4. Jula. 2023. USK
Ružnić pisao Vijeću ministara BiH i Vladi RH: Koji su kriteriji za zatvaranje GP Hadžin potok?

Premijer Unsko-sanskog kantona (USK) Mustafa Ružnić uputio je dopis Savjeta ministara Bosne i Hercegovine i Ministarstvu spoljnih poslova Republike Hrvatske povodom najava o zatvaranju stalnog Graničnog prelaza Hadžin Potok – Bogovolja za međunarodni promet putnika.

“Kako u odluku o zatvaranju navedenog graničnog prelaza nisu bile uključene institucije Unsko-sanskog kantona, a svjesni činjenice da se bliži vrijeme godišnjih odmora i da se očekuje povećan broj dolazaka državljana Bosne i Hercegovine koji žive i rade u zemljama Europske unije, nejasno je postupanje i Prijedlog odluke Mješovite komisije za praćenje provođenja Ugovora između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske o graničnim prelazima”, naveo je kantonalni premijer Ružnić.

Naglasio je kako vlast i građane Unsko-sanskog kantona posebno interesuje na kojim se kriterijima bazirao rad Mješovite komisije za praćenje provođenja Ugovora između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske o graničnim prelazima. 

“Naročito kada se u obzir uzme da se za međunarodni promet putnika otvaraju pogranični prelazi: Duži-Imotica, Čitluk – Jovića Most, Drinovci – Sebišna, a ukida Granični prelaz Hadžin Potok – Bogovolja. Shodno navedenom, tražimo da se svojim autoritetom uključite u aktivnosti, razmotrite zahtjev i hitno pokrenete proceduru donošenja odluke kojom se odobrava međunarodni promet putnika preko ovog graničnog prelaza”, istakao je Ružnić.

Dodao je da bi to spriječilo i negativan privredni efekat, koji se može očekivati stvaranjem velikih gužvi na graničnim prelazima Izačić i Maljevac, a što je, kako je rekao, svima u zajedničkom interesu, posebno građanima Unsko-sanskog kantona.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision