Monday, 15. July 2024.
Unsko-sanski kanton 29° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

19. Septembra. 2023. Svijet
Rusija optužila Evropu za podizanje željezne zavjese nakon zabrana ulaska automobila sa ruskim tablicama

Ministarstvo vanjskih poslova Ruske Federacije komentarisalo je odluku pojedinih zemalja članica Evropske unije o zabrani ulaska automobilima s ruskim registracijama i ustvrdilo da šteti običnim Rusima.

Ministarstvo vanjskih poslova Rusije najnovija objašnjenja Evropske komisije o zabrani ulaska ruskim automobilima smatra “nadasve apsurdnim” i štetnim za “obične Ruse”.

“Sada se čini sasvim očitom očajnička želja sadašnje EU elite da podigne novu ‘željeznu zavjesu’ u Europi, u potpunosti ograničavajući komunikaciju među ljudima”, tvrdi rusko ministarstvo vanjskih poslova.

Rusi akcije Evropske komisije smatraju “krajnjom provokacijom zemalja članica EU da pojačaju diskriminaciju Rusa na temelju njihove nacionalnosti”. Rusko ministarstvo vanjskih poslova pozvalo je građane da odvagnu rizike kada putuju u Evropsku uniju.

“Glavni gradovi država EU moraju jasno shvatiti da se ne mogu do kraja skrivati iza leđa Brisela, skrivati se iza notorne ‘solidarnosti’ EU koja tako otvoreno gazi ljudska prava”, dodaje ministarstvo.

Prošlog su sedmice Litvanija, Latvija i Estonija odlučile zabraniti ulazak vozilima s ruskim registrima u svoje zemlje nakon preporuke Evropske komisije. Kasnije su im se pridružile Finska i Poljska.

ZADNJE VIJESTI IZ Svijet

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 831 871
F: (+387) 037 831 872
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision