Friday, 7. October 2022.
Unsko-sanski kanton 9° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

22. Augusta. 2022. Nekategorisano, Svijet
Rjabkov: Rizična politika NATO-a, ignoriše crvene linije Moskve

Zamjenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov ocjenio je kao izuzetno rizičnu destruktivnu politiku NATO-a kojom ignoriše “crvene linije” koje je obilježila Moskva.

On je u intervjuu za ruski list Izvestija rekao da to vodi daljoj eskalaciji koja može dovesti do vojnog sukoba nuklearnih sila sa teškim posljedicama.

Rjabkov je ukazao i na rizike upotrebe nuklearnog oružja i ukazao da zemlje sa nuklearnim arsenalom moraju da se pridržavaju postulata o neprihvatljivosti međusobnog rata.

“Sa zaoštravanjem ukrajinske krize, koja je nastala krivicom kijevskog režima i njegovih zapadnih pokrovitelja, ova poruka ne samo da nije izgubila na aktuelnosti, već je dobila i dodatni značaj”, naglasio je Rjabkov.

On je podsetio da ruska doktrina hipotetički dozvoljava upotrebu nuklearnog arsenala isključivo kao odgovor na agresiju upotrebom oružja za masovno uništenje protiv same Rusije i njenih saveznika ili u slučaju kada je ugroženo samo postojanje zemlje.

“Drugim rječima, upotreba nuklearnog oružja od strane Rusije moguća je samo kao odgovor na napad – za samoodbranu u vanrednim okolnostima. Tu nema mesta nagađanjima i fantazijama”, rekao je Rjabkov.

ZADNJE VIJESTI IZ Nekategorisano Svijet

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision