Sunday, 15. June 2025.
Unsko-sanski kanton 24° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London
[bsa_pro_ad_space id=9]

3. Juna. 2025. Zanimljivosti
Riba na mediteranski način: Bogatstvo okusa na vašem stolu

Riba na mediteranski način donosi bogatstvo okusa juga, gdje glavnu ulogu igraju maslinovo ulje, limun i mirisni začini. Svaki zalogaj odiše svježinom i jednostavnošću, karakterističnom za mediteransku kuhinju.

Posebnu ravnotežu ovom jelu daje prilog od nježnog špinata, koji upotpunjuje lagani i hranjivi obrok. Idealno za sve koji traže spoj zdravlja i ukusa na tanjiru.

Sastojci

  • 600 g filea pastrmke
  • 500 g očišćenog špinata
  • 1 limun
  • 3 češnja bijelog luka
  • 2 kašikice Tuzlanske soli
  • 1 kašikica mješavine začina Master
  • ruzmarin, timijan, peršun list
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika maslaca ZiM

Priprema

Ribu oprati i posušiti. Začiniti sa soli, bijelim biberom, bijelim lukom, limunom, mješavinom začina i začinskim biljem. Peći u tavi na ulju i maslacu nekoliko minuta, sa obje strane. Bijeli luk sitno nasjeckan, kratko propržiti u tavi na ulju i maslacu. Dodati blažiran špinat, pa prodinstati. Pripremljeni špinat poslužiti kao podlogu za pečenu ribu.

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 831 871
F: (+387) 037 831 872
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision