Sunday, 14. August 2022.
Unsko-sanski kanton 28° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

4. Augusta. 2022. Bosna i Hercegovina
Reisul-ulema neće odgovarati na pisma lidera političkih partija

Povodom otvorenih pisama koja lideri pojedinih političkih partija upućuju reisul-ulemi Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazoviću, Ured za odnose s javnošću Islamske zajednice saopćio je da reisul-ulema neće odgovarati na ta pisanja. 

– Reisul-ulema s pažnjom čita svako pismo koje mu bude upućeno, javno ili na drugi način. Ovih dana su neki lideri političkih partija uputili otvorena pisma na adresu vrhovnog vjerskog autoriteta i prvog čovjeka Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini – navedeno je.

Dodaju da kako su političke partije u Bosni i Hercegovini uveliko zagazile u preuranjenu političku kampanju, očekivati je da će ovakvih pisama biti još, kao i da su navikli da se u predizbornim kampanjama političari služe konstrukcijama, poluinformacijama, podmetanjima, i slično.

Međutim, tvrde da im je novo to što su ovog puta otišli dalje, pa su se Reisul-ulemi počeli obraćati istim rječnikom i načinom, kao da se obračunavaju s političkim rivalom u predizbornoj kampanji.

– Reisul-ulema, zato, neće odgovarati na ova pisanja. saopšteno je,pored ostalog iz Ureda za odnose s javnošću Rijaseta Islamske zajednice-

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision