Friday, 23. February 2024.
Unsko-sanski kanton 14° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

24. Novembra. 2023. Bosna i Hercegovina
Reakcije na Helezove tvrdnje da se u RS odvijaju vježbe paravojnih formacija

Tvrdnje ministra odbrane Bosne i Hercegovine Zukana Heleza da se u Republici Srpskoj održavaju vježbe paravojnih formacija nisu tačne, tvrde to nosioci vlasti iz ovog entiteta. Da su Helezove izjave neozbilјne, nepotvrđene i opasne smatra predsjedavajući Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-bezbjednosne agencije Parlamentarne skupštine BiH Ilija Cvitanović. No, Helez otkriva i nove detalјe.

ZUKAN HELEZ, ministar odbrane BiHizjavio je :

Imamo podatke da se u RS vrši obuka mladih momaka za vojsku i nekih iz Rusije. To su paravojne formacije. Nisu svaki dan. Pojave se, pa se sklone. Ali pratimo ih i držimo pod kontrolom. Imaju oružje.

Dan nakon izjave za N1 TV o navodnim ruskim kampovima za vojnu obuku pod okriljem MUP-a RS, ministar odbrane BiH otkriva i njihove navodne lokacije – opština Rogatica i planina Maglić. No, dokaze za takve tvrdnje i relevantne izvore informacija Helez nije mogao da ponudi. Uslijedile su glasne reakcija iz oba entiteta.

NENAD NEŠIĆ, ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine je odgovorio

Ovo je besprizorno sijanje straha u javnosti i podrivanje stabilnosti zemlje. Očekujem od OBA i predsjedavajuće Savjeta ministara gospođe Borjane Krišto da javnosti saopšte činjenice i zaustave ove monstruozne konstrukcije. Niti postoje kampovi u Republici Srpskoj, niti se sprovode bilo kakve obuke.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision