Thursday, 18. August 2022.
Unsko-sanski kanton 19° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

6. Juna. 2014. USK, Vijesti
Raspjavani mali krajišnici – Bosanski Petrovac, Sanski Most, Velika Kladuša – Djeca, djeci: „Rastimo uz pjesmu i ples 2014“

„Rastimo uz pjesmu i ples“ naziv je manifestacije koja je u srijedu, 04. juna, drugu godinu zaredom održana u svih osam općina USK-a, uključujući i općinu Velika Kladuša. Istog dana, u isto vrijeme, u 19 sati, te uz iste četiri dječije pjesmice mališani iz vrtića sa područja USK-a su sa svojim odgajateljicama plesali i pjevali u svojim gradovima.

Ova manifestacija u Velikoj Kladuši održana je na Gradskom trgu, a učestvovali su mališani iz vrtića „Kolibrić“, „Lily“ i iz Dječjeg obdaništa. Nakon četiri otplesane koreografije raspjevanim i razigranim mališanima pridružili su se i roditelji, kao i brojni prisutni građani. Organizator manifestacije „Rastimo uz pjesmu i ples“ je Aktiv direktora i odgajatelja u javnim i privatnim ustanovama predškolskog odgoja Unsko-sanskog kantona, a cilj joj je naglasiti važnost pjesme, plesa i muzike za rast djeteta i za razvoj njegove ličnosti.

bos_petrovac_djecaU srijedu 04.06.2014. godine pretškolske ustanove u Bosni i Hercegovini organizovale su tradicionalnu manifestaciju pod nazivom “Rastimo uz pjesmu i ples”. Djeca Bosanskog Petrovca su se pretstavila prisutnima sa plesnim tačkama: Dječija gimnastika, Hoki poki, Pačiji ples i Planeta zemlja. U srijedu 04. 06. 2014. godine u malom parku na Zdeni, održana je završna priredba pod nazivom „Djeca pjevaju djeci“. Sudjelovali su članovi vrtića „Krajiška radost“ iz Sanskog Mosta. Uz pomoć svojih odgajateljica, pripremili su zanimljiv odlično uvježban scensko-glazbeni program. Plesali su, pjevali i pokazali se u najboljem izdanju, kroz smijeh. kako bi zadivili svoje tete, roditelje i publiku.

ZADNJE VIJESTI IZ USK Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision