Saturday, 3. December 2022.
Unsko-sanski kanton 3° C Moderate Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

27. Jula. 2017. Bosna i Hercegovina
Ramljak u Sarajevu: Sa državnim zvaničnicima o krizi u “Konzumu”

U Sarajevo danas ponovo dolazi povjerenik Vlade Republike Hrvatske za “Agrokor” Ante Ramljak, sa kojim će razgovarati predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović i ministar finansija Vjekoslav Bevanda.

Ramljak bi tom prilikom trebalo da saopšti dokle se došlo u rješavanju krize u kojoj se našao “Agrokor”, s posebnim osvrtom na poslovanje firmi-kćeri tog koncerna u Bosni i Hercegovini.

Na prethodnom sastanku u Sarajevu, održanom sredinom ovog mjeseca, dogovoreno je da će “Mercator” 1. avgusta preuzeti 83 radnje od “Konzuma”, a isplata dugova dobavljačima u BiH očekuje se u septembru.

“Mercator” bi trebalo da preuzme 83 radnje koje je imao do 2013. godine, a Konzum ostaje sa 170 radnji u BiH. Razdvajanje počinje prvog avgusta i trajaće mjesec dana.

Saopšteno je da je dospjeli dug prema dobavljačima u tom trenutku iznosio 80 miliona KM.

Ramljak tada nije mogao reći koliko bi nerentabilnih prodavnica “Konzuma” u BiH moglo biti zatvoreno, ali je naglasio da je potrebna dokapitalizacija “Konzuma” iz Hrvatske, dodajući da su u toku pregovori s domaćim lancima prodavnica koje bi mogle preuzeti te objekte.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision