Monday, 26. September 2022.
Unsko-sanski kanton 15° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

17. Septembra. 2022. Bosna i Hercegovina
RAK: Zabranjeno korištenje maloljetnika u izbornoj kampanji

Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) BiH saopštila je da je u izbornoj kampanji zabranjeno korištenje maloljetnih lica i pozvala na poštovanje izbornih pravila.

Iz RAK-a su naveli da su u aktuelnoj izbornoj kampanji zaprimili brojne upite nosilaca dozvola koji se odnose na korištenje maloljetnika u promotivnim spotovima političkih subjekata u svrhu političke promocije.

Iz Agencije su pojasnili da je zabranjeno korištenje maloljetnika u političke svrhe, dok je u periodu od dana raspisivanja do dana održavanja izbora dato pravo elektronskim medijima da odbiju objavu plaćenog političkog oglašavanja, između ostalog, i ako oglašavanje uključuje zloupotrebu djece u političke svrhe, u skladu sa međunarodnim standardima.

“Agencija ovim putem podsjeća nosioce dozvola koji su u obavezi da prate aktivnosti političkih subjekata na odredbe kojima je korištenje maloljetnika u političke svrhe zabranjeno”, ističu iz RAK-a.

RAK je pozvao sve učesnike izbornog procesa, u prvom redu korisnike dozvola Agencije, na odgovoran pristup u primjeni i poštovanju izbornih pravila, sa posebnim akcentom na prava i zaštitu maloljetnika. 

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision