Tuesday, 25. June 2024.
Unsko-sanski kanton 25° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

30. Augusta. 2023. USK
Radovi u bihaćkoj dvorani Luke pri kraju, otvaranje najavljuju početkom oktobra

Rekonstrukcija bihaćke sportske dvorane “Luke” započela je još prije tri godine, a čini se da se uskoro bliži njeno otvorenje. Radovi su pri kraju, a nadležni su optimistični – početkom oktobra bi trebala biti otvorena i za posjetitelje.

U bihaćkoj gradskoj dvorani Luke radovi su, nakon tri godine, ušli u završnu fazu, pa bi početkom oktobra, brojni sportisti uskoro mogli ponovo početi sa svojim treninzima na ovom mjestu.

„Posljednji radovi su već ugovoreni, to su podupodlagački radovi: zamjena starog estriha, već je urađena hidro i termo izolacija, urađeno je i postavljanje jednog dijela estriha i treba se kraja sedmice završiti i estrih, a u narednom periodu da se postavi i novi parket“, navodi Ermin Lipović, direktor JU za sport, odmor i rekreaciju.

Uređene su i svlačionice i tribine, a ulaganja u ovu rekonstrukciju su se značajno povećala. Razlog tome je inflacija i povećanje cijena građevinskog materijala.„Bez obzira na sve, investitori Grad Bihać i Gradsko vijeće iznašli su rješenje i obezbjedili su dodatna sredstva“, ističe Lipović.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 831 871
F: (+387) 037 831 872
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision