Petak, 17. Januara 2020.
Unsko-sanski kanton 14° C Moderate Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

17. Januara. 2020. Bosna i Hercegovina, Izdvojeno
Radnici “Zenicatransa” nastavljaju blokadu Autobuske stanice

Radnici JKP “Zenicatrans-prevoz putnika” nastavljaju blokadu Autobuske stanice Zenica, a u nedjelju s početkom u 15 sati “odmrznut“ će prošle subote prekinuti štrajk glađu, kazao je Feni predsjednik Sindikata Huso Sarvan.

Radnici su takvu odluku donijeli nakon jučerašnje neuspješne sjednice Gradskog vijeća Zenice, na kojoj ponovo nije vođena rasprava o gradskom budžetu pa samim tim nije ni usvojen niti su opredijeljena sredstva pomoći, kao što nije donesena ni odluka o raspisivanju referenduma za spas tog preduzeća.

– Mi smo se dogovorili da ćemo nastaviti s našim aktivnostima. Koliko god to dugo trajalo, mi ćemo ostati ovdje i čuvati našu i imovinu građana, sve dok nam neko ne donese zvaničan dokument da se moramo maknuti. Trenutno pripremamo i odgovor Općinskom sudu Zenica na tužbu od Grada Zenice protiv Sindikata i mene, kao predsjednika, jer je za ponedjeljak, 20. januara, po nekoj hitnoj proceduri zakazano i ročište – kaže Sarvan.

Pojašnjava da ovo nije štrajk, već obustava rada, iz razloga što nemaju mogućnost da obavljaju djelatnosti.

Autobuska stanica Zenica, koja je blokirana 31. decembra prošle godine, već 18. dan ne prima autobuse niti s nje polaze autobusi za druge gradove, dok je Gradska uprava tog grada za javni gradski prijevoz privremeno angažirala privatna preduzeća “Babić Biss-tours” i “Prevoz putnika” Zavidovići.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Izdvojeno

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision