Wednesday, 27. October 2021.
Unsko-sanski kanton 3° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

16. Decembra. 2014. Region, Vijesti
Radnici iz Šibenika lancima vezali automobile uprave

Nakon što nisu dobili plaću za septembar i oktobar, 130 radnika Tvornice prešanih (TPP), proistekle iz nekadašnjeg šibenskog TLM-a, vezalo je u utorak ujutro lancima portu tvornice i automobile članova Uprave.

Predvođeni predsjednikom Hrvatskog sindikata metalaca Zdravkom Burazerom, radnici najavljuju da će blokirati sve kamione s robom koji izlaze iz kruga nekadašnjeg TLM-a ako im Marko Pejčinoski, vlasnik tvrtke Fintrust, koja u vlasništvu ima TPP, ne isplati makar jednu zaostalu plaću.

Burazer navodi kako su radnici sve do ponedjeljka vjerovali da će im biti isplaćena barem jedna plaća.

Dok radnici TPP-a čekaju na plaće, nastavlja sindikalac, isti vlasnik isplaćuje akontacije radnicima Tvornice valjanih proizvoda (TVP), tvrtke također nastale razgradnjom TLM-a, a “sve s namjerom da zavadi radnike”.

No, Burazer tvrdi kako su radnici shvatili tu namjeru, te da ih i u TVP-u pod aktuelnom Upravom čeka isti scenarij.

Sindikalac je istaknuo da hrvatska Vlada “drži stranu radnika” te da se “već radi na pronalasku novog strateškog partnera”.

Prije toga, kazao je, valja pričekati reviziju da se vidi koliko su u posljednjih sedam godina, od trenutka privatizacije, uložili u tvornicu svi oni koji su bili u vlasništvu TLM-a.

Pred radnike je jutros izašao i odvjetnik TVP-a i TPP-a Stipe Grubišić koji je najavio da će radnicima tokom dana “sjesti” jedna plaća te kazao kako to što rade nije dobro.

No, Burazer mu je poručio da jedna plaća neće biti dovoljna i očekuje obećanje da će se još jedna plaća radnicima isplatiti najkasnije do Božića.

Za to su radnici od poslodavca zatražili bjanko zadužnicu.

U TPP-u je proizvodnja stala prije mjesec i pol dana. Poslodavac je radnike samo obavijestio da ne moraju dolaziti na posao.

Već su prije nekoliko sedmica u protestnom maršu šibenskim ulicama radnici TPP-a i građani koji su im iskazali podršku upozorili na najcrnji scenarij tvrtki nekadašnjeg TLM-a, no od tada stanje se nije promijenilo. Kako im plaće još nisu isplaćene, radnici su ponovno izašli na ulice.

ZADNJE VIJESTI IZ Region Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision