Sunday, 17. October 2021.
Unsko-sanski kanton 14° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

9. Septembra. 2021. Bosna i Hercegovina
Rad Komisije za vrijednosne papire FBiH deblokiran nakon skoro dvije godine

Nakon skoro dvije godine blokade Komisija za vrijednosne papire FBiH dobila je nove članove, čime je deblokiran njen rad i omogućeno normalno funkcionisanje.

Naime, na današnjoj sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, sa 32 glasa za odlučeno je da raniji članovi budu razriješeni dužnosti i da se imenuju novi.

Tako je za predsjednika Komisije imenovan Adnan Zukić, zamjenik predsjednika je Matej živković, a članovi su Predrag Mlađen, Esad Đelilović i Romeo Zelenika.

Podsjetimo da su privrednici u Federaciji BiH mjesecima unazad tražili da se članovi Komisije za vrijednosne papire imenuju što prije, jer su sve ovo vrijeme brojni procesi i investicije bili blokirani, a nisu se mogle vršiti ni dokapitalizacije privrednih društava.

Zbog blokade rada Komisije, na registracijskim sudovima u Federaciji BiH, zbog nemogućnosti ishodovanja rješenja o promjenama članova Nadzornih odbora, dionička društva nisu mogla da izvrše ni promjenu u sastavu uprave po odlukama NO.

Banke i dionička društva nisu mogla legalizovati kapital, a stotine miliona maraka investicija nisu mogle biit realizovane.

Ova odluka mnogo će značiti u odblokiranju brojnih procesa u Federaciji, a privrednici smatraju i kako je bilo krajnje vrijeme da se ovo pitanje riješi, kako ne bi bili primorani da pokreću tužbe protiv nadležnih zbog problema sa kojima su se suočavali zbog ove blokade.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision