Wednesday, 27. October 2021.
Unsko-sanski kanton 13° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

18. Decembra. 2014. Svijet, Vijest dana
Putin: Stav prema Ukrajini ispravan, Zapad i dalje diže zidove

Predsjednik Rusije Vladimir Putin rekao je danas da je pozicija Rusije po pitanju Ukrajine ispravna, a za zapadne partnere da su i poslije pada Berlinskog zida nastavili da dižu nove bez obzira na pokušaje Rusije da sarađuje sa Evropom i svijetom.

Govoreći na redovnoj godišnjoj konferenciji za novinare u Moskvi o odnosi sa Zapadon, on je rekao:

“Uvijek će pokušati da medvjeda (simbol Rusije) stave pod lanac. Možda bi trebalo da medvjeda ostave na miru. Mi samo branimo svoj suverenitet i nezavisnost”, rekao je Putin.

“Zapadni partneri su odlučili da su oni imperija, a svi ostali vazali. Nisu prestali da dižu zidove uprkos svi našim pokušajima da sarađujemo sa Evropom i svijetom. najbolji način je, međutim graditi jedinstveno bezbjednosno prostranstvo i ekonomske slobode”, rekao je Putin na godišnjoj konferenciji za novinare.

Kako je dodao, ma šta Rusija radila, ona nailazi na oponiranje zapadnih partnera.

Kada je riječ o situaciji u Ukrajini Putin kaže da ako Kijev želi mir, onda mora da uvažava interese građana Donbasa, kao i da je Rusija spremna da bude posrednik za početak dijaloga u Ukrajini.

“Kriza u Ukrajini mora da bude rješena političkim sredstvima”, istakao je on, dodavši da će Rusija nastaviti da pomaže Donbas.

“Ekonomska blokada Donbasa je put bez perspektive”, poručio je Putin. Prema Putinovim riječima, u Ukrajini se bore dobrovoljci, a oni nisu plaćenici.

On je takođe dodao da Moskva ne sumnja u namjeru ukrajinskog predsjednika da normalizuje situaciju u Ukrajini. Ali on nije sam u Ukrajini. Ima glasova za rješenje problema putem sile”, rekao je Putin.

ZADNJE VIJESTI IZ Svijet Vijest dana

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision