Sunday, 29. January 2023.
Unsko-sanski kanton 1° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

2. Januara. 2023. Svijet
Prvi čovjek NATO-a poslao upozorenje Zapadu: Putin planira novu ofanzivu!

Zapadne zemlje moraju biti spremne pružiti dugoročnu podrške  Ukrajini jer Rusija ne pokazuje znakove popuštanja, upozorio je generalni sekretar NATO-a.

Jens Stoltenberg rekao je za BBC da će vojna podrška osigurati opstanak Ukrajine kao suverene zemlje i natjerati Rusiju da sjedne i pregovara o prekidu rata.

“Ruski program djelomične mobilizacije, naređen u septembru, pokazao je da Moskva trenutačno nema želju okončati rat. Ukrajinske snage imale su zamah nekoliko mjeseci, ali znamo da je Rusija mobilizirala mnogo više snaga, mnoge od njih sada treniraju”, rekao je.

“Sve to ukazuje da su spremni nastaviti rat i pokušati potencijalno pokrenuti novu ofanzivu. Sada moramo pružiti potporu Ukrajini, uključujući vojnu podršku, jer je to jedini način da uvjerimo Rusiju da mora sjesti i pregovarati u dobroj vjeri i poštovati Ukrajinu kao suverenu neovisnu naciju u Europi”, rekao je Stoltenberg.

“Ono što znamo je da ono što Ukrajina može postići za tim stolom u potpunosti ovisi o snazi na bojnom polju”, zaključio je.

ZADNJE VIJESTI IZ Svijet

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision