Wednesday, 24. July 2024.
Unsko-sanski kanton 30° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

18. Maja. 2024. Bosna i Hercegovina
Prva konferencija nacionalnih manjina BiH bit će održana 21. maja u Sarajevu

Prva konferencija nacionalnih manjina Bosne i Hercegovine, koju organizira Vijeće nacionalnih manjina BiH u saradnji s Misijom OSCE-a u BiH i Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, bit će održana 21. maja u Sarajevu.

Bit će to prilika da se, kroz konstruktivan dijalog, razmijene mišljenja, stavovi i iskustva o pravima, položaju i interesima nacionalnih manjina u BiH, kao i o funkcioniranju i radu udruženja nacionalnih manjina u BiH.

Kako su organizatori istaknuli, cilj ovogodišnje Konferencije je unapređenje saradnje Vijeća nacionalnih manjina BiH sa udruženjima nacionalnih manjina koje djeluju u BiH, kao i podrška nadležnih institucija kulturnoj saradnji nacionalnih manjina u BiH.

Vijeće nacionalnih manjina BiH planira da ova konferencija, čiji je značaj i u poštivanju, čuvanju i razvijanju kulture, jezika i tradicije svih nacionalnih manjina koje žive u BiH, bude redovan godišnji događaj.

Na konferenciji se očekuje učešće predstavnika udruženja nacionalnih manjina u BiH, institucija vlasti na svim nivoima koje u svojoj nadležnosti imaju oblast zaštite prava nacionalnih manjina, ambasada država priznatih nacionalnih manjina u BiH, te  predstavnika međunarodnih organizacija, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 831 871
F: (+387) 037 831 872
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision