Srijeda, 7. Maja 2014.
Unsko-sanski kanton 12° C Clear Sky
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

7. Maja. 2014. Region, Vijesti
Prosvjetari odbijaju manje plate, štrajk 19. maja

Beograd – Reprezentativni sindikati obrazovanja zatražili su od Vlade Srbije da prosveta bude izuzeta od planiranog smanjivanja plata i za 19. maj najavili štrajk upozorenja.
Na konferenciji za novinare predsjednik Sindikata obrazovanja Srbije Branislav Pavlović je rekao da će štrajk upozorenja biti to što neće biti održan prvi čas u prvoj i u drugoj smjeni.Reprezentativni sindikati obrazovanja, prema njegovim riječima, traže i što hitnije donošenje zakona o platama u javnom sektoru, odnosno platnih razreda, uz učešće sindikata.
Pavlović je istakao da se računa da će u štrajku upozorenja učestvovati oko 80 odsto zaposlenih prosvetnih radnika u osnovnim i srednjim školama u Srbiji koji su članovi četiri reprezentativna sindikata, ali da očekuje da će im se pridružiti i članovi manjih sindikata.
“Situacija je jako loša. Ono što vlada planira za zaposlene u obrazovanju je jako loše”, ocenio je Pavlović i istakao da će se sindikati obrazovanja boriti svom snagom da budu izuzeti od najavljenog smanjivanja plata u javnom sektoru od 10 odsto. Dogovor o zajedničkom štrajku upozorenja danas su postigli Sindikat obrazovanja Srbije, Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, Granski sindikat prosvetnih radnika Srbije (GSPRS) “Nezavisnost” i Sindikat radnika u prosveti Srbije.

ZADNJE VIJESTI IZ Region Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision