Sunday, 17. October 2021.
Unsko-sanski kanton 4° C Scattered Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

3. Januara. 2015. Svijet, Vijest dana
Pronađena dva velika dijela aviona AirAsije

Pronađena su dva velika dijela aviona  AirAsie koji se u nedjelju srušio u Javansko more, u Indoneziji, sa 162 putnika i člana posade, rekao je direktor  nacionalne agencije za potragu i spašavanje Bambang Soelistyo.

Nakon otkrića tragova goriva i dvaju velikih dijelova aviona , mogu sa sigurnošću reći da su to dijelovi AirAsijina aviona za kojim tragamo, rekao je na t konferenciji za štampu u Džakarti. Jedan dio je veličine 9,4 x 4,8 x 0,4 m, a drugi 7,2 x 0,5 m, rekao je Soelistyo, te dodao da su svi na dubini od 30 metara.

Loši vremenski uvjeti ovih dana su usporili potragu za tijelima žrtava i za trupom Airbusa A320-200 koji je u nedjelju nestao s radarskih ekrana za jake oluje. Dosad je izvučeno trideset tijela, a potraga se nastavlja i danas za ostalim žrtvama i dijelovima letjelice, napose za crnim kutijama koje su presudne za istragu.

Indonezijsko ministarstvo saobraćaja  objavilo je ranije da avion AirAsie nije imao odobrenje za let koridorom kojim se pilot koristio tog dana.

Airbus A320-200 (let QZ8501) koji je iz indonezijskog grada Surabayje letio u Singapur, koristio se prometnim koridorom u vrijeme za koje kompanija nije imala odobrenje, rekao je glavni direktor za zračni promet Djoko Murjatmodjo. Nije poštovala dano odobrenje za let i dani termin i to je problem. Zbog toga je privremeno poništeno odobrenje AirAsie za taj koridor jer kompanija nije poštovala odobrenje za let koje joj je bilo dano, istaknuo je Murjatmodjo. Dodao je da će to poništenje vrijediti sve dok traje istraga o nesreći aviona AirAsie.

Airbus A320-200 malezijske kompanije AirAsie srušio se u Javansko more u nedjelju na letu iz drugog po veličini indonezijskog grada Surabayje u Singapur sa 162 putnika i člana posade. Niko nije preživio nesreću.

ZADNJE VIJESTI IZ Svijet Vijest dana

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision