Četvrtak, 16. Maja 2019.
Unsko-sanski kanton 18° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

16. Maja. 2019. Bosna i Hercegovina, Izdvojeno
PROJEKAT EU VRIJEDAN 2,2 MILIONA EURA ZA BORBU PROTIV KRIMINALA I KORUPCIJE

U Sarajevu će danas zvanično biti predstavljen novi dvogodišnji projekat “EU4Justice: Podrška borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije u Bosni i Hercegovini”, koji Evropska unija finansira sa 2,2 miliona eura u okviru kontinuirane podrške sektoru vladavine prava u Bosni i Hercegovini.

Cilj projekta je poboljšanje efikasnosti, integriteta i profesionalnosti institucija u sektoru vladavine prava u Bosni i Hercegovini i obuhvata sve pravosudne institucije u zemlji – Visoko sudsko i tužilačko vijeće, tužilaštva, sudove, ministarstva pravde, agencije za sprovođenje zakona i Agenciju za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije.

Projekat će predstaviti zamjenik šefa Delegacije Evropske unije u našoj zemlji Khaldoun Sinno, francuski ambasador Guillaume Rousson, te voditeljica projekta “EU4Justice” – francuska tužiteljica koja se specijalizirala za teški kriminal Isabelle Arnal.

Projekat se sprovodi u partnerstvu sa Organizacijom za međunarodnu pravnu pomoć (GIP JIP) s ciljem poboljšanja efikasnosti istraga i krivičnog gonjenja predmeta teške korupcije i organizovanog kriminala putem pojačane saradnje u cijelom sistemu krivičnog pravosuđa.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina Izdvojeno

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision