Monday, 5. December 2022.
Unsko-sanski kanton 6° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

27. Oktobra. 2022. USK
Projekat digitalizacije obrazovanja u USK-Direktori škola preuzeli elektronsku opremu

Uspostava digitalizacije u obrazovanju uskoro bi trebala i praktično zaživjeti. Na tome se radilo u proteklih godinu dana, kada je osnovnim i srednjim školama dato u zadatak da ažuriraju i pripreme školsku građu za elektronski unos podataka te njihovo uvezivanje u jedinstven sistem koji bi trebao biti u funkciji  tokom naredne školske godine. S tim u vezi  u srijedu je, putem Ministarstva obrazovanja, školama isporučeno oko 600 laptopa u vrijednosti 900. 000 maraka…

Direktori osnovnih i srednjih škola u USK  su preuzeli opremu, koja će se koristiti u elektronskom povezivanju obrazovnih ustanova, odnosno implementaciji digitalizacije obrazovanja.. Ovisno o potrebama škola, svaka ustanova je dobila odgovarajući broj laptopa. Sada će uslijediti unos podataka koji su se prikupljali u proteklih godinu dana kako bi se dosadašnji školski dnevnici zamijenili za elektronske.

U elektronskoj  platformi na internetu bit će dostupni svi podaci o svim učenicima, a bit će dostupni  ministarstvu, direktorima, nastavnicima i naravno roditeljima učenika koji će biti upoznati sa uspjehom svoga djeteta. E-nastavnik, e-dnevnik, e-učenik i e-roditelj, definicija je digitalizacije kojoj je osnovna svrha kvalitetniji obrazovni sistem.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision