Friday, 25. June 2021.
Unsko-sanski kanton 31° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

26. Decembra. 2020. Region
Prizemljeni avioni crnogorskog Montenegro Airlinesa, 350 radnika ostaje bez posla
Montenegro Airlines osnovan je prije 26 godina.

“Zbog novonastale okolnosti, koja se odnosi na odluku vlade da u daljem periodu neće podržati postojanje Montenegro Airlines i koja izrazito negativno utječe na sigurnost nastavka odvijanja avioprometa, procijenili smo da je u pitanju nivo rizika koji kompanija ne može prihvatiti. Od 26. decembra 2020. godine u cjelosti obustavljamo planirani promet”, saopćilo je vodstvo kompanije.

Crnogorska je vlada u četvrtak objavila da zbog pravila Evropske Unije i domaćih zakona o državnoj pomoći više nijedan euro ne mogu uplatiti aviokompaniji, koja je od države Crne Gore u posljednjih osam godina dobila 155 milijuna eura, te da će se pristupiti gašenju tvrtke kroz stečaj.

Sindikat kabinskog osoblja u u pismu crnogorskoj vladi naveo je da je šokiran time što su iz medija saznali da će 350 zaposlenih u Montenegro Airlinesu ostati bez posla u kratkom roku, te su naveli kako očekuju hitan sastanak s premijerom Zdravkom Krivokapićem i nadležnim ministrima.

Zaposlenima nisu isplaćene tri plaće, a staž im nije uplaćivan pet godina.

Stav crnogorske vlade da se ne može izbjeći gašenje nacionalne aviokompanije kritizirali su predstavnici prethodne vlasti, pa je tako bivši premijer Duško Marković priopćio da je vlada olako i neozbiljno likvidirala državnu kompaniju, crnogorski nacionalni i gospodarski brend.

“Nažalost, ovo je odnos Vlade prema stotinama obitelji zaposlenih, a posebno prema pilotima i tehničkom osoblju kao najvećem resursu ove industrije, koji ćemo izgubiti trajno, iako smo u njih uložili desetine milijuna eura”, rekao je Marković.

Na posljednjem letu Montengro Airlinesa na relaciji Podgorica – Beograd, pilot Nikola Pavlićević na poseban se način oprostio od crnogorske nacionalne aviokompanije, tako što je putanjom leta aviona iscrtao srce na nebu iznad Crne Gore, prenosi Hina.

On je po povratku u Crnu Goru pojasnio da je na redovnom sastanku posade dogovoreno da se, uz odobrenje Službe kontrole leta, napravi malo odstupanje od redovne trase i iznad Podgorice, Kolašina, Mojkovca, Nikšića, slobodnim letom “iscrta” srce.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision