Sunday, 29. January 2023.
Unsko-sanski kanton 2° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

6. Decembra. 2022. Zanimljivosti
Prijestolonasljednik Saudijske Arabije otkriva prvo luksuzno ostrvo Sindalah

Saudijski prijestolonasljednik Mohamed bin Salman otkrio je u ponedjeljak razvoj NEOM-ovog novog odredišnog ostrva Sindalah, što je još jedan potez koji odražava rast turističkog sektora Saudijske Arabije.

Sindalah, jedno od grupe ostrva koja će se razvijati u NEOM-u, prva je luksuzna otočna destinacija, koja se prostire na 840.000 kvadratnih metara.

Očekuje se da će ostrvo Sindalah kao glavna kapija prema Crvenom moru dočekati posjetitelje početkom 2024. godine, omogućavajući gostima da uživaju u širokom spektru luksuznih usluga, ponuda, nautičkih i prirodnih iskustava.

Predviđeno je da će projekat pomoći u otvaranju 3.500 radnih mjesta za sektor turizma i ugostiteljskih i rekreativnih usluga.

– Ovo je još jedan značajan trenutak za NEOM i veliki korak u ostvarenju svojih turističkih ambicija Kraljevine u okviru Vizije 2030. – rekao je o projektu prijestolonasljednik u izjavi koju je prenijela zvanična Saudijska novinska agencija (SPA) te dodao da će “Sindalah biti NEOM-ovo prvo luksuzno ostrvo i destinacija za jaht klub u Crvenom moru, pružajući slikovitu kapiju u Crvenom moru koja će postati najuzbudljivija i najatraktivnija turistička lokacija u regionu.”

Ostrvo Sindalah ima za cilj da preoblikuje međunarodnu jahting scenu u glamuroznu i luksuznu, gdje će se nalaziti prestižna marina sa 86 vezova, koja će postati idealna destinacija za smještaj luksuznih plovila, dok će na morskim plutačama biti smještene superjahte.

Gostima će također pružiti različite mogućnosti smještaja, od 413 ultra premium hotelskih soba do 333 vrhunskih apartmana.

– Lux beach club, glamurozan jaht klub i 38 jedinstvenih kulinarskih ponuda pružit će neuporedivo iskustvo na Crvenom moru – dodaje se u saopćenju.

NEOM, navodi se u saopćenju, razvija ostrvo kako bi postalo vrhunska destinacija okružena zadivljujućim i raznolikim morskim okruženjem koje ima jedan od najlepših rezervata korala na svijetu.

Osim toga, Sindalah također želi postati popularna destinacija za golf, nudeći entuzijastima priliku da iskuse 5.920 metara na 70 terena svjetske klase.

– To će biti destinacija na kojoj će putnici moći iskusiti pravu ljepotu NEOM-a i Saudijske Arabije, iznad i ispod vode, čineći Sindalah budućnošću luksuznih putovanja – rekao je prijestolonasljednik.

Alarabiya news

ZADNJE VIJESTI IZ Zanimljivosti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision