Petak, 28. Februara 2020.
Unsko-sanski kanton 15° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

28. Februara. 2020. Bosna i Hercegovina
Prijem povodom Dana nezavisnosti BiH

U Predsjedništvu BiH sinoć je održan svečani prijem povodom obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine kojem su domaćini bili predsjedavajući Željko Komšić i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

U obraćanju prisutnima, Komšić je istakao da niko građanima BiH nije mogao ubiti niti nadu niti vjeru u ono za šta su se zalagali, a to je država jednakopravnih građana.

S ponosom se prisjećamo 1. marta kao dana stjecanja nezavisnosti države BiH, dana kada su građani BiH putem referenduma izrazili svoju građansku volju za suverenom i nezavisnom državom BiH i time stvorili uslove  za njeno međunarodno priznanje. U periodu koji je nakon toga uslijedio, BiH je pokazala i po ko zna koji put u njenoj istoriji dokazala svoju neuništivost. Oni koji je vole, njeni građani, vodeći se ljubavlju prema svojoj domovini, dali su sve od sebe da sačuvaju njen međunarodno-pravni subjektivitet i u tome su uspjeli. Niko Bosancima i Hercegovcima nije mogao ubiti niti nadu niti vjeru u ono za šta smo se zalagali, a zalagali smo se za isto ovo za što se zalažemo i danas, za državu jednakopravnih građana, državu u kojoj je bilo, u kojoj ima i u kojoj će uvijek biti mjesta za sve. Takvu državu je željela i sada želi većina građana BiH”, kazao je Komšić.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision