Tuesday, 27. February 2024.
Unsko-sanski kanton 8° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

13. Septembra. 2022. USK
Prezentovan idejni projekat Koridora Vc i brze ceste na relaciji Bihać – Cazin – Velika Kladuša – Republika Hrvatska

U okviru Međunarodnog ‘EKOBIS’ sajma u Bihaću, predstavnici Autocesta Federacije BiH i Instituta za građevinarstvo iz Banja Luke održali su prezentaciju radova na idejnom projektu Koridora Vc i brze ceste na relaciji Bihać – Cazin – Velika Kladuša – Republika Hrvatska u dužini 46 kilometara. Istaknuto je kako će početkom naredne godine biti završen idejni projekt brze ceste, kada će se pristupiti realizaciji ovog veoma značajnog projekta za USK.

Prema dostupnim informacijama, trenutno se rade dvije varijante idejnog projekta. Puno zahtjevnija trasa puta je ona koja bi se radila u okviru Prostornog plana USK-a koji je u izradi i na koji se čeka već 20 godina. Ova trasa bi imala 22 tunela i 15 mostova i koštala bi blizu milijardu i 184 miliona maraka.

Druga, povoljnija trasa izlazi iz okvira projekcija Prostornog plana i imala bi 7 tunela i 10 mostova i koštala bi dvostruko jeftinije, tj. oko 683,5 miliona maraka. Sasvim je izvjesno da će se investitor Autoceste F BiH, odlučiti za povoljniju varijantu i u vezi s tim već su postignuti određeni dogovori oko izmjena Nacrta Prostornog plana kantona. Pored ovog projekta, Autoceste F BiH su prezentirale i druge projekte koje provode u Federaciji, a neki od njih završavaju u USK-u.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision