Wednesday, 24. July 2024.
Unsko-sanski kanton 28° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

9. Aprila. 2024. Region
Presuda podgoričkog Višeg suda: Vladimir Stanišić nezakonito izabran za direktora Policijske akademije

Direktor Policijske akademije (PA) Vladimir Stanišić nezakonito je izabran na tu poziciju, stoji u presudi podgoričkog Višeg suda.

Osnovni sud u Podgorici krajem prošle godine poništio je kao nezakonitu odluku Ministarstva prosvjete kojom je Vladimir Stanišić imenovan za direktora Policijske akademije u Danilovgradu. U prvostepenoj presudi sud je ocijenio da konkurs za izbor direktora nije sproveden u skladu sa zakonom.

Preduzeti sve mjere

Takvu odluku potvrdio je 5. aprila i Viši sud. Iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija “Vijestima” su odgovorili da će, nakon što im bude dostavljena pravosnažna i izvršna presuda, “preduzeti sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi ispoštovali odluke pravosudnih organa”.

Tužbu zbog izbora Stanišića na čelo PA podnijeli su zaposleni u toj obrazovnoj instituciji – Svetomir Knežević, Žarko Mrdović i Damir Zejnilović. U tužbi su ukazali na to da je konkurs za direktora raspisan 11. novembra 2022. odlukom Upravnog odbora PA, ali da je zbog greške novi objavljen 22. novembra.

Upozorili su i na to da tekst ispravljenog konkursa nije u skladu sa Opštim zakonom o obrazovanju i vaspitanju u pogledu uslova, već je od potencijalnih kandidata za direktore traženo da ispunjavaju uslove predviđene za zasnivanje radnog odnosa za državne službenike i namještenike.

ZADNJE VIJESTI IZ Region

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 831 871
F: (+387) 037 831 872
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision