Tuesday, 30. November 2021.
Unsko-sanski kanton 5° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

15. Januara. 2021. Bosna i Hercegovina
Premijer i Vlada Tuzlanskog kantona podnijeli ostavke

Premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović iz Stranke demokratske akcije i svi članovi Kantonalne vlade podnijeli su ostavke na svoje funkcije.

Premijer je ostavku podnio nakon što su to ranije danas učinili predsjednik Skupštine TK Žarko Vujović iz reda srpskog naroda i njegov zamjenik Boris Krešić iz reda Hrvata.

“Kao ostvaren čovjek koji je napustio ugodne klupe Parlamenta Federacije BiH i zamijenio ih užarenom foteljom premijera, podnosim neopozivu ostavku na mjesto premijera. Želio bih se zahvaliti svim ministrima koji su zajedno sa mnom obavljali časnu, odgovornu i tešku dužnost. Posebno se zahvaljujem predsjedniku Skupštine Žarku Vujoviću. Kao premijer, nisam bio zadovoljan od početka rada vlade jer nije imala ministra iz reda Hrvata”, rekao je Tulumović.

Premijer i ministri ostavku su podnijeli u dijelu skupštinske sjednice koji je vodila zamjenica predsjednika Lejla Vuković.

Nakon toga zatražena je pauza od 15 minuta.

Predsjednik Skupštine TK Žarko Vujović podnio neopozivu ostavku

Predsjednik Skupštine Tuzlanskog kantona Žarko Vujović dao je neopozivu ostavku na tu funkciju, a ostavku je dao i njegov zamjenik Boris Krešić.

Uslijedila je pauza u zasjedanju Skupštine TK, nakon koje će navedene ostavke razmatrati zastupnici u kantonalnoj skupštini.

Vujović je rekao novinarima da je njegova ostavka neopoziva i traži da se ona, nakon pauze, razmatra kao prva tačka dnevnog reda.

“Smatram da u ovom trenutku nova skupštinska većina, koju čini 18 zastupnika, treba da preuzme odgovornost u narednom periodu”, rekao je Vujović i zaželio im sreću u radu.

Očekuje se prihvatanje Vujevićeve ostavke nakon pauze.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision