Wednesday, 27. October 2021.
Unsko-sanski kanton 3° C Overcast Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

11. Decembra. 2014. USK, Vijest dana, Vijesti
PREKINUTA SJEDNICA OPŠTINSKOG VIJEĆA VELIKE KLADUŠE

Nakon još jednog u nizu pokušaja da se održi 19 sjednica Opštinskog vijeća Velike Kladuše, u četvrtak je održan samo njen prvi dio.

Usvojeni dnevni red je imao 37 tačaka, a inicijativa za smjenu načelnika bila je na 29 mjestu. Prilikom dogovora Predsjednika Klubova stranaka o dnevnom redu, sve stranke osim Laburista BiH zahtijevale su da se inicijativa ne razmatra kao prva tačka dnevnog reda. Nakon usvojenih 28 tačaka, a prije otvaranja rasprave o Inicijativi, Klub Laburista je predložio prekid sjednice.

U svom saopštenju za javnost Laburisti navode da su smatrali da rasprava o inicijativi za smjenu zahtjeva puno vremena ali i koncentraciju vijećnika koji moraju odlučiti o inicijativi. Kako se navodi u saopštenju zatražen je dogovor sa pojedinim vijećnicima izvan Kluba Laburista da se da podrška za prekid sjednice a da se inicijativa razmatra u nastavku sjednice za sedam dana. Klub Laburističke stranke BiH u svom saopštenju navodi da ostaje pri inicijativi za smjenu Načelnika Opštine koju će podržati u nastavku sjednice-navodi se u saopštenju.

Prema našem izvještaču sa sjednice sve je teklo glatko i jednoglasno usvajanje materijala kao da su svi jedva čekali šta će se desiti kad je riječ o smjeni Načelnika. Uslijedilo je ono što je dovelo do napustanja sjednice jednog dijela vjećnika pa i Predsjedavajuće Vijeća pa je sjednica prekinuta.

ZADNJE VIJESTI IZ USK Vijest dana Vijesti

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision