Tuesday, 6. December 2022.
Unsko-sanski kanton 4° C Broken Clouds
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

29. Juna. 2017. USK
Prekinuta sjednica Gradskog vijeća Bihać nakon 12 sati rasprave: Većina u Gradskom vijeću ne postoji!

Vijećnici su sa radom počeli jučer  u 09:00 sati, a sjednica je prekinuta oko 21h nakon što je u vijećnici ostalo svega 13 vijećnika, što je i jasan matematički pokazatelj da većina ne postoji.

Naime, raspad sistema je nastao prilikom rasprave o Izvještaju JKP “Komrad” Bihać, kada je čak i dio vijećnika iz vladajuće koalicije imao sve pohvale za bivšeg direktora, pa prilikom glasanja koalicija (GS-SDP-ASDA-DF) nije bila usaglašena. Izvještaj je dobio potrebnu većinu sa 21 glas ZA i 5 suzdržanih.

Nakon toga, klub ASDA je tražio prekid sjednice s obzirom na dužinu trajanja iste, a rasprava je došla do tačke 08. od predviđenih trinaest. Ovaj prijedlog nije podržan od strane njihovih partnera, koji su sa tim jasno pokazali da ih više ne žele u koaliciji.

Sjednicu su napustili 5 vijećnika A SDA, 10 vijećnika SDA i 2 vijećnika SBB, a predsjedavajući Župa je bio primoran prekinuti sjednicu koju prema poslovniku mora nastaviti u roku od 5 dana. Da li je na pomolu nova koalicija SDA – ASDA i SBB u Bihaću, vidjet ćemo već na nastavku ove 11. sjednice koji će se vrlo vjerovatno desiti u ponedjeljak.

ZADNJE VIJESTI IZ USK

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision