Tuesday, 21. May 2024.
Unsko-sanski kanton 18° C Light Rain
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Filter by Custom Post Type
Velkaton
Melbourne
Chicago
London

9. Marta. 2023. Bosna i Hercegovina
Predstavnički dom PSBiH danas bira radna tijela

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) održat će danas hitnu sjednicu na kojoj bi trebalo da budu imenovana radna tijela parlamenta.

Na dnevnom redu je izbor članova zajedničkih komisija za odbranu i bezbjednost, za nadzor nad radom Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH, za ekonomske reforme i razvoj, za evropske integracije, za administrativne poslove i za ljudska prava.

Prema predloženom dnevnom redu, poslanici bi trebalo da imenuju i članove delegacija Parlamentarne skupštine BiH iz Predstavničkog doma, kao i članove Komisije za odlučivanje o sukobu interesa i Komisije za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije, saopšteno je iz Parlamenta BiH.

Za članove Komisije za odlučivanje o sukobu interesa predloženi su poslanici Slavko Matić, Denis Zvizdić i Mira Pekić, dok su u za članove Komisije za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije predloženi Milan Petković, Ermina Salkičević-Dizdarević i Predrag Kožul.

Na sjednici bi trebalo da bude imenovan i sekretar Zajedničke službe Sekretarijata Parlamentarne skupštine BiH.

Pred poslnicima će se naći i prijedlog zaključka o osnivanju privremene zajedničke komisije oba doma Parlamentarne skupštine BiH za sprovođenje procedure imenovanja članova Nezavisne komisije za praćenje uslova boravka u zavodima, postupanje i poštovanje ljudskih prava lica nad kojima se izvršavaju krivične sankcije i druge mjere koje je izrekao u krivičnom postupku Sud BiH, strani sudovi za djela predviđena Krivičnim zakonom BiH ili međunarodnim ugovorom čija je potpisnica BiH ili drugi sud u skladu sa zakonom BiH.

Na predloženom dnevnom redu je i prijedlog zaključka o osnivanju privremene zajedničke komisije oba doma Parlamentarne skupštine BiH, radi sprovođenja procedure za imenovanje dva zamjenika generalnog revizora Kancelarije za reviziju institucija BiH.

Početak sjednice zakazan je za 12.00 sati.

ZADNJE VIJESTI IZ Bosna i Hercegovina

RTV VT ROYAL d.o.o.
Kulište 2, 77230 Velika Kladuša
Bosna i Hercegovina
T: (+387) 037 775 168
F: (+387) 037 775 159
E-mail
marketing.velkaton@gmail.com
© 2019 Royal d.o.o. Sva prava zadržana. Portal dizajnirao i razvio Cybervision